Blog over ondernemen

Zo nu en dan houd ik er van om mijn ervaringen als ondernemer te delen met de buitenwereld, middels een blog. Hieronder verschijnen de blogs, de laatste nieuwe staat altijd boven aan. Reacties zijn welkom via contact@insightassist.nl .

Brouw je eigen bier

2021 leek bijna een ideaal jaar, mijn liefde voor bijna al mijn hobby’s gebundeld in mijn zakelijke en privé leven. Bijna allemaal… en toen belde Arend. Lees meer.


Van Schoenmaker naar Coach?

Het geven van advies over marketing, onderzoek en statistiek gerelateerde zaken vind ik een van de leukste dingen om te doen. Sparren over business ideeën, uitleg geven over hoe je je onderneming commercieel structureert, hoe je kunt groeien. Met het idee om kennisoverdracht bij (startende) ondernemers ook als dienst aan te bieden heb ik lang gespeeld. Een soort coach op het gebied van (online) marketing. Echter was mijn aanname altijd dat dit niet iets was waar men voor zou willen betalen en/of waar ik geld voor zou willen vragen. Lees meer.


Thuisonderwijs: ik leer zo ontzettend veel!

Het zijn bijzondere tijden, dat weten we ondertussen wel. Het zijn – hopelijk – zelfs unieke tijden waarin wij leven. Net als elke ondernemer ervaar ik directe invloed van de crisis op het dagelijks leven. Maar wel op een heel erg bevoorrechte wijze. En daar ben ik mij erg van bewust. Lees meer.


Ben ik ondernemer?

“Je bent geen ondernemer, je bent gewoon een verkapte ambtenaar.” Deze opmerking werd een week geleden met een glimlach medegedeeld, tijdens een netwerkbijeenkomst. Is het jezelf laten inhuren een vorm van ondernemen? De vraag is niet zo heel belangrijk, maar wel een waar ik de afgelopen week steeds aan moest terug denken. Zo werd de vraag steeds belangrijker. Lees meer


Vanaf de zijlijn

Is coachen niets meer en niets minder dan een beetje vanaf de zijlijn iets roepen? Zijn coaches niets meer en niets minder dan schreeuwende ouders langs de lijn, maar zonder kinderen? En is het niet ondenkbaar, dat net als in de financiële wereld met beleggers, de beste, meest succesvolle coaches, enkel meer geluk hebben gehad dan andere? Dus de vraag: heeft een coach toegevoegde waarde? Lees meer.


Een dagje ondernemen

Aan het ondernemen…waarom doe je dat? Ik krijg die vraag nog wel eens. Vandaag was precies zo’n dag waarom ik ondernemer ben geworden. Daarom even een kijkje in mijn huidige ondernemer zijn, nu een jaar nadat ik de sprong gewaagd heb. Lees meer


Samenwerken en Samen Werken

Natuurlijk word je van ter voren gewaarschuwd voor de eenzaamheid van de zzp-er. Google er maar er eens op! Maar…. ik was er niet zo bang voor. Zelfstandig ondernemer. Zelfstandig, daar had ik mijn zinnen opgezet. Lees meer.