Een dagje ondernemen

Aan het ondernemen…waarom doe je dat? Ik krijg die vraag nog wel eens. Vandaag was precies zo’n dag waarom ik ondernemer ben geworden. Daarom even een kijkje in mijn huidige ondernemer zijn, nu een jaar nadat ik de sprong gewaagd heb.

Wakker worden en go…!

Het was een dag van hollen, bellen, doorgaan, koffie in alle rust, maar eten in de auto en ga zo maar door. Vanochtend eerst in alle drukte opgestaan met het gezin. Drie kinderen met allerlei vragen over Sinterklaas, de wil om hoge torens te bouwen (en om te gooien) en vooral veel te doen behalve rustig te ontbijten. Gezien ik om half 9 in Holten moest zijn, verliet ik iets eerder de drukte dan gebruikelijk. In de auto richting Holten voor een voorbespreking met Fleur van Diezit over onze fietsroutes. https://www.racefietsroute.nl en https://www.elektrischefietsroutes.nl bestaan nu een half jaar en zijn de laatste periode getest door twee parken van Landal Greenparks in Overijssel en Villa Vélo in Ootmarsum. Vandaag de evaluatie, een belangrijk dag! Ik ben wat eerder in Holten, check even mijn mail van de Provincie Overijssel (momenteel ingehuurd, kom ik later op terug) om te zien of mijn mails van gisteren al wat hebben opgeleverd. Gelukkig is alles rustig…wel een mail van de tandarts, dat ik volgende week ingepland sta (precies als ik niet kan natuurlijk!!). Focus nu op koffie, een goed gesprek en bespreken van de belangrijke ochtend voor ons.

De eerste evaluatie bij Landal Twenhaarsveld verloopt een beetje zoals verwacht. Zij hebben zich laat aangesloten bij de pilot en door het mindere najaarsweer hebben ze niet veel gebruikers gehad. Echter, de ervaringen zijn wel zo positief, en de kansen ter verbetering in het proces nog aanwezig, dat ze graag nog even met ons door willen testen. We leggen onze plannen voor 2020 voor, een spannende test voor ons. Reactie? Niet negatief, maar wel wat praktische op- en aanmerkingen, die we gretig aannemen. Kansen om andere parken aan te haken wordt ons ook geboden. Bij de auto praten Fleur en ik nog even na… volgens mij is dit een prima resultaat! Weer in de auto naar Holten, voor koffie en een tussenbespreking.

Koffie!

Ondertussen een appje van De Onderzoeksfabriek, Arend, kan ik vanochtend nog snel even bellen? Ja hoor, doen we, over een uur. Tandarts nog even bellen, maar die neemt de telefoon niet op… he… Even weer de focus op koffie en een broodje! Samen met Fleur ga ik weer even de inhoud in. Op dat moment lopen we net een oude bekende van ons beide tegen het lijf: Michelle! Super leuk, even bijkletsen over hoe iedereen andere wegen bewandeld en hoe gaaf de ambities zijn van Michelle. Straks is ze brandweerman. Hoe mooi is dat?

We eten en drinken rustig verder. Ik zie ondertussen een voorstel langskomen voor de samenwerking met EMFY van Milou van Elburg. Samen hebben we een kennismakingsgesprek gehad bij een bedrijf met gaaf product. Of wij samen iets kunnen betekenen voor de validatie en aanscherping van de propositie? Jazeker! Gelukkig heeft Milou een top voorstel geschreven en kan ik mijn werk af doen met een paar duimpjes omhoog. Fijn zulke partners. Oeh…het is al half 11, we moeten weg en ik moet De Onderzoekfabriek bellen.

In de auto krijg ik Arend niet te pakken, maar wel even mijn vrouw om te overleggen over de hond die naar de dierenarts is geweest en de auto die toch echt een keer vervangen moet worden. Vlak voor Landal Landgoed de Elsgraven belt Arend mij weer. Helaas man, bel je zo terug. De tandarts kreeg ik ook weer niet te pakken.

Evaluatie deel II

Bij Landgoed de Elsgraven is de evaluatie weer goed over het product en de service rondom de fietsroutes. Krijgen we waardevolle tips mee voor 2020 en wordt ons ook een handreiking geboden om bij andere parken naar binnen te komen. Grootste winst is dat dit Landal park zich enthousiast uitspreekt over het doorzetten van de samenwerking in 2020. We kunnen een voorstel uitwerken!! En dat gevoel is ontzettend goed! Na het gesprek blijven we even hangen in de brasserie, nog een kopje koffie en even kijken naar een ander gezamenlijk project: ons eindejaarsgeschenk. Een biertje van Vechtdal Brouwerij op initiatief van ZP Dalfsen. Het wordt een ontzettend gaaf product… oh ja, moest ik niet nog wat updaten aan de website van Vechtdal Brouwerij? Kleine check leert mij dat ik dat al gedaan heb, alleen niet afgevinkt van mijn to do lijst (waar heb je zo’n ding voor 🙂 )

En weer door…

Fleur en ik maken afspraken voor de volgende week en ik spring rond 12.15u mijn auto in, op weg naar het provinciehuis van de Provincie Overijssel. De e-mail nog snel even checken voor ik weg rij: gelukkig geen berichten. Telefoon weer op de speaker en bellen maar. Met De Onderzoekfabriek van Arend Hofsink mag ik meedraaien bij de analyses van projecten met mystery shoppers. Erg leuk om met een paar uur per project van toegevoegde waarde te kunnen zijn. En daarnaast is het gewoon een gaaf bedrijf met een oog voor klantbeleving. En dat in Hardenberg! Na een leuk gesprek met Arend toch maar even de tandarts weer gebeld…geen gehoor. Tijd voor een boterham on the go.

In Heino zet ik snel de auto even neer bij de tandarts, mijn afspraak verplaatsen is zo gebeurt. Op naar Zwolle. In Zwolle parkeer ik voor de deur en loop ik gelukkig een omgeving binnen waar in stilte hard gewerkt wordt. Hier kan ik even orde op zaken stellen met mail, projecten en agenda. Een middag werken is dan zo voorbij. Meestal kan ik mijn werkzaamheden goed gescheiden houden vanwege een volle agenda. Maar op vrijdagmiddag lopen zaken nog weleens door elkaar heen. Nu ook krijg ik een mail via SPSSKoning van een student die met spoed hulp nodig heeft (studenten hebben altijd met spoed hulp nodig). Het is geen service van ons, maar toch help ik hem even uit de brand. Het knopje waar hij naar zoekt, staat gewoon in een onderliggend menu, moet je even weten, fluitje van een cent.

Eind van de middag neem ik nog even de tijd om een factuur op te stellen en mijn agenda voor volgende week bij te werken. Uiteindelijk rij ik met een zeer goed gevoel over vandaag richting huis. Wat is het ondernemen toch gaaf!